Značilnosti

Prihodnost, na katero vam ni treba čakati.

Prihodnost je tu. Že sedaj! Osvežene linije nove Kone Electric izžarevajo še več prefinjenosti, ki jo dopolnjujeta najnaprednejša tehnologija in kar do 484 km* dosega z enim polnjenjem. In ker so dobavni roki v Evropi sedaj krajši, pot do električnega vozila še nikoli ni bila enostavnejša.

Odkrijte novo KONO Electric.

Hyundaijev razvoj poganja naustavljiva želja po napredku človeštva, zato ustvarjamo vozila, ki nas pripeljejo vedno dlje in izgledajo vedno bolje. Eno takšnih je Kona Electric, ki prepriča z dih jemajočimi linijami in vsestranskostjo športnega terenca. Spoznajte ta izjemni električni avto pobližje.

Športne vozne lastnosti in impresiven doseg.

Nihče ne pravi, da morajo biti električna vozila dolgočasna. Uživajte v vznemirljivih električnih pospeških in kar do 484 km dosega.  

Športne vozne lastnosti in impresiven doseg.
Nov dizajn, ki naelektri.

Nov dizajn, ki naelektri.

Zunanjost po osvežitvi izžareva še več uglajenosti, poglede pa mami z valovitimi linijami, novimi LED žarometi in športnimi dodatki, značilnimi za športne terence Hyundai. 

Visokotehnološka kabina.

Kombinacija 10,25-palčnega digitalnega zaslona merilnikov ter zaslona infozabavnega sistema enake velikosti skrbi za preglednost in nadzor.  

Visokotehnološka kabina.

Kaj je električno vozilo?

Vozila, kot je nova Kona Electric, delujejo izključno na električni pogon, zato ne porabljajo goriva in ne proizvajajo emisij. Ker so brez sklopke in menjalnika, so stroški njihovega vzdrževanja nižji, po zaslugi takoj razpoložljivega navora pa omogočajo hitre pospeške. Nova Kona s 395 Nm navora poskrbi za vznemirljivo izkušnjo na vsakem kilometru.

Izboljšana varnost.

Z izboljšanim naborom naprednih varnostnih in asistenčnih pomagal, združenih pod znamko Hyundai SmartSense, bo vsaka vaša pot minila popolnoma brez skrbi.

Izboljšana varnost.
Najnaprednejša povezljivost.

Najnaprednejša povezljivost.

Sistem Bluelink® vam omogoča upravljanje z avtomobilom s pomočjo pametnega telefona ali lastnega glasu. Storitve Hyundai LIVE zagotavljajo informacije o stanju v prometu, prostih parkirnih mestih in še veliko, veliko več.

Elektrifikacija.

Ne veste, če je električni avto prava odločitev? Preberite več!  

Hyundaijeva 5-letna garancija brez omejitve kilometrov in 8-letna garancija na baterijo.

Kot vsak Hyundai je tudi nova Kona Electric izdelana v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. In ker vanje verjamemo, smo jih pripravljeni podkrepiti s 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko uživate v stvareh, ki vas veselijo, brez da bi vas pri tem skrbelo za avtomobil. Za nameček dodajamo garancijo na zmogljivo litij-ionsko baterijo – 8 let oz. 160.000 km, kar pride prej. Privoščite si dodatno mero brezskrbnosti, ki jo omogoča ena od najboljših garancij v segmentu – in to serijsko!

Hyundaijeva 5-letna garancija brez omejitve kilometrov in 8-letna garancija na baterijo.
 

Zunanjost

07 beauty 1 3 4 front 26 03

Nov stil za električno prodajno uspešnico.

Kona Electric je vedno veljala za drzen in samosvoj avtomobil, po obsežni prenovi pa njene edinstvene linije prežema še več uglajenosti in prefinjene samozavesti, ki jo ločita od vseh ostalih športnih terencev v segmentu.


Uglajen terenski slog.

Edinstveno samozavestne poteze nove Kone Electric izžarevajo še več uglajenosti, ki se spaja z elegantnim atletskim slogom, hkrati pa še vedno uteleša tudi avanturistično terensko dušo. Srce prenove so gladke, aerodinamične linije in mišičaste površine, ki se prefinjeno zlivajo z obrobami blatnikov v barvi karoserije in dopolnjujejo z ekskluzivnimi novimi 17-palčnimi platišči.


Gladke aerodinamične linije.

Prečiščen prednji del na cesti ustvarja nezamenljivo prezenco. Edinstvena zaprta maska dopolnjuje uglajene poteze, ki skrbijo za aerodinamiko.
Gladke aerodinamične linije.
Prednji del.

Prednji del.

Vpadljiva zaprta prednja maska se zliva s prepoznavnima LED žarometoma in elegantno priostrenimi dnevnimi lučmi.

Od strani.

Športno silhueto zaznamuje optična povezava med bočnimi linijami in ostrejšim, prečiščenim in še bolj harmoničnim prednjim delom.
Od strani.
Zadek.

Zadek.

Spoj aerodinamičnih in uglajenih linij zaznamuje tudi zadek, na katerem izstopata nova odbijač in zaščitna plošča, celoto pa zaokrožata žarometa z novo grafiko.
 • Obrobe blatnikov v barvi karoserije.

  Obrobe blatnikov v barvi karoserije.

  Eden od najvpadljivejših oblikovnih elementov nove Kone Electric so obrobe blatnikov v barvi karoserije, ki poskrbijo za edinstveno eleganco.
 • Elegantna nova LED žarometa.

  Elegantna nova LED žarometa.

  Nezamenljiv slog nove Kone Electric še dodatno poudarita prepoznavna LED žarometa z ločenimi dnevnimi lučmi, ki ponoči poskrbita za edinstven svetlobni podpis.
 • 17-palčna aluminijasta platišča.

  17-palčna aluminijasta platišča.

  Ekskluzivna 17-palčna aluminijasta platišča so aerodinamično zasnovana, učinkovitost pa uspešno spajajo z edinstvenim slogom in trendovsko samozavestjo.
 • Zadnji odbijač in zaščita podvozja.

  Zadnji odbijač in zaščita podvozja.

  Elegantni zadnji odbijač se prefinjeno spaja z vpadljivimi obrobami blatnikov v barvi karoserije. Enako kot na prednjem delu pogled pritegne preoblikovana zaščita podvozja.
 • Elegantna zadnja žarometa.

  Elegantna zadnja žarometa.

  Zadnja žarometa se sedaj ponašata s horizontalno grafiko, ki se optično dopolnjuje z edinstvenim svetlobnim podpisom prednjega dela.

Vaš avto, vaše barve.

Novo Kono Electric zlahka prilagodite svojemu najljubšemu slogu. Njeno vpadljivo silhueto lahko namreč popestrite z 9 novimi barvami karoserije, skupaj pa jih je na voljo kar 17. Za še več personalizacije pa lahko poskrbite s streho ter ohišji stranskih ogledal v odtenku Phantom Black ali Chalk White ter tako zares ustvarite unikatno barvno kombinacijo, ki bo v polnosti odražala vaš okus.
Vaš avto, vaše barve.
 

Notranjost

New hyundai kona electric interior1 02

Prostorna, povezana in vsestranska.

Nova KONA Electric preseneča s prostornostjo in vsestranskostjo, kakršnih od električnega vozila zlepa ne bi pričakovali. V njej se lahko popolnoma udobno namesti tudi pet odraslih. Za piko na i v kabini poskrbijo dodatki, ki izžarevajo posebno pozornost za sleherno podrobnost. Odkrijte spoj udobja in kakovostnih materialov, ki botruje nepozabno prefinjenemu vtisu v kabini.

10,25-palčni digitalni zaslon merilnikov

Za še izrazitejši visokotehnološki pridih v kabini poskrbi odlični 10,25-palčni digitalni zaslon merilnika. Ta ne poskrbi le, da dobite prave informacije, temveč da so te vedno pred vašimi očmi. Desni števec prikazuje podatke o električnem pogonskem sklopu, denimo stanje baterije in trenutno porabo elektrike. Omogoča preprosto upravljanje s funkcijami vozila, infozabavnim sistemom in z aplikacijami na vašem pametnem telefonu.
10,25-palčni digitalni zaslon merilnikov
Ogrevani sedeži

Ogrevani sedeži

Vaši potniki bodo naravnost oboževali ogrevane sedeže.

Prilagodite način vožnje svojemu razpoloženju.

Prilagodite način vožnje razmeram na cesti – in svojemu razpoloženju! Preprost pritisk je dovolj, da spremenite značaj svoje nove Kone Electric, obenem pa tudi izgled. Prikaz na 10,25-palčnem zaslonu merilnikov se namreč spreminja glede na izbran vozni način. Izbirate lahko med načini Comfort, Eco in Sport, na voljo pa je tudi dodatni prikaz – Cube.
Prilagodite način vožnje svojemu razpoloženju.

Nove barve kombinacije v notranjosti.

Kabina nove Kone Electric vabi z novimi materiali in barvnimi shemami. Črna notranjost je na voljo s sedeži v blagu, delnem ali polnem usnju, različica v dneh sivih odtenkih pa nudi kombinacijo usnja ali tkanine ter polno usnje.
 • Notranjost v črni barvi.

  Notranjost v črni barvi.

  Črni sedeži v blagu se ponašajo z elegantnim industrijskim izgledom in prefinjenimi šivi, v kombinaciji z usnjem pa začarajo z vpadljivim geometričnim vzorcem. Na voljo so tudi sedeži, v celoti odeti v perforirano usnje.
 • Notranjost v sivi barvi.

  Notranjost v sivi barvi.

  Kabina nove Kone Electric je na voljo tudi v dveh odtenkih sive barve. Sedeži so lahko delno ali v celoti usnjeni.
 

Zmogljivost

Os pe ev driving 02

Zmogljivost, ki jo pričara le elektrika.

Nova Kona Electric se ponaša z izjemno zmogljivostjo in dosegom do kar 484 km. In ko vam naposled zmanjka elektrike, bo tehnologija hitrega polnjenja poskrbela, da se bo kapaciteta baterije v le 47 minutah* povzpela od 10 do 80 %. 

 

Vrhunska moč, izjemen doseg in vznemirljiv pospešek

Nihče ne pravi, da morajo biti električna vozila dolgočasna. Naš dinamični SUV dokazuje prav nasprotno, saj se od 0 do 100 km/h požene v zgolj 7,9 sekundah in s 395 Nm navora poskrbi, da vam vsak pospešek požene kri po žilah. Pogonski sklop je na voljo v dveh različicah, ki se razlikujta glede na moč in doseg: baterija kapacitete 39.2 kWh nudi do 305 km dosega, izvedenka s 64-kWh baterijo pa z le enim polnjenjem lahko naredi tudi do 484 kilometrov.

* Doseg, izmerjen glede na merilni cikel WLTP. Točna razdalja je odvisna od razmer na cesti, vašega sloga vožnje in zunanje temperature. Nanjo vpliva tudi tip pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni. Izvedenka s 64-kWh baterijo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 s, različica z 39.2-kWh pa v 9,9 s.
 • Za daljši doseg: 64-kWh baterija.

  Za daljši doseg: 64-kWh baterija.

  Uživajte v maksimalni moči in dosegu. Baterija s kapaciteto 64 kWh zagotavlja impresiven doseg do kar 484 km*, motor s 150 kW in 395 Nm navora pa obenem požene kri po žilah. In ker je baterijski sklop vključen v celostno zasnovo avtomobila, vam ni treba sklepati kompromisov glede prostora. *
 • Športna vožnja.

  Športna vožnja.

  S tem dinamičnim športnim terencem vam za volanom zlepa ne bo dolgčas. Od 0 do 100 km/h se zapodi v le 7,9 s, baterija kapacitete 64 kWh pa mu zagotavlja najvišjo hitrost 167 km/h. **
 • Osnovna različica.

  Osnovna različica.

  Baterija kapacitete 39,3 kWh novi Koni Electric zagotavlja do 305 kilometrov dosega in 395 Nm navora. Motor takoj ob pritisku na stopalko za plin postreže s polno močjo, zato omogoča obilico vozniške zabave. In ker je baterijski sklop vključen v celostno zasnovo avtomobila, vam ni treba sklepati kompromisov glede prostora. ***
 • Športna vožnja.

  Športna vožnja.

  S tem dinamičnim športnim terencem vam za volanom zlepa ne bo dolgčas. Od 0 do 100 km/h se zapodi v le 9,9 s, baterija kapacitete 39,2 kWh pa mu zagotavlja najvišjo hitrost 155 km/h. ****
* Doseg, izmerjen glede na merilni cikel WLTP. Točna razdalja je odvisna od razmer na cesti, vašega sloga vožnje in zunanje temperature. Nanjo vpliva tudi tip pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni. Izvedenka s 64-kWh baterijo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 s, različica z 39.2-kWh pa v 9,9 s.
** Doseg, izmerjen glede na merilni cikel WLTP. Točna razdalja je odvisna od razmer na cesti, vašega sloga vožnje in zunanje temperature. Nanjo vpliva tudi tip pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni. Izvedenka s 64-kWh baterijo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 s, različica z 39.2-kWh pa v 9,9 s.
*** Doseg, izmerjen glede na merilni cikel WLTP. Točna razdalja je odvisna od razmer na cesti, vašega sloga vožnje in zunanje temperature. Nanjo vpliva tudi tip pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni. Izvedenka s 64-kWh baterijo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 s, različica z 39.2-kWh pa v 9,9 s.
**** Doseg, izmerjen glede na merilni cikel WLTP. Točna razdalja je odvisna od razmer na cesti, vašega sloga vožnje in zunanje temperature. Nanjo vpliva tudi tip pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni. Izvedenka s 64-kWh baterijo od 0 do 100 km/h pospeši v 7,9 s, različica z 39.2-kWh pa v 9,9 s.

Električna pogonska tehnologija.

Skrbno izbrana kombinacija najboljših komponent, združenih v pogonski sklop nove Kone Electric, zagotavlja izjemne vozne lastnosti in dovolj dosega za raznolike vsakodnevne izzive. Posebej prilagojena SUV platforma obenem omogoča nizko namestitev baterij, ki ne zmanjšuje prostornosti.
 • Litij-ionska baterija.

  Litij-ionska baterija.

  Litij-ionska baterija v novi Koni Electric se od konkurenčnih rešitev loči po manjšem spominskem učinku in učinkovitem polnjenju.
 • Električni motor.

  Električni motor.

  Baterija s kapaciteto 64 kWh je povezana z elektromotorjem, ki razvije 150 kW, različica kapacitete 39,2 kWh pa poganja motor s 100 kW.

Nočno polnjenje ali hiter skok na polno postajo.

Kona Electric ponuja več načinov polnjenja ter vtičnic, tako da jo je moč priklopiti na vaše domače električno omrežje ali na hitro polnilno postajo, ki se nahaja v vaši bližini.
 • Hitro polnjenje.

  64-kWh baterija : Ob uporabi hitre polnilne postaje z močjo 100 kW, ki omogoča polnjenje z enosmernim tokom (DC), se litij-ionska baterija nove Kone od 10 do 80% napolni v zgolj 47 minutah. Ob priklopu na postajo z močjo polnjenja 50 kW se baterija napolni v 64 minutah. 39,2-kWh baterija: Ob uporabi hitre polnilne postaje z močjo 100 kW, ki omogoča polnjenje z enosmernim tokom (DC), se litij-ionska baterija nove Kone od 10 do 80% napolni v zgolj 47 minutah. Ob priklopu na postajo z močjo polnjenja 50 kW se baterija napolni v 48 minutah
 • Normalno polnjenje.

  64-kWh baterija: Ko je Kona Electric priklopljena na domačo AC polnilno postajo, se baterija kapacitete 64 kWh od 10 do 100 % napolni v 6 urah in 50 minutah (s trifaznim polnilcem moči 10,5 kW) oz. 9 urah in 15 minutah (z enofaznim polnilcem moči 7,2 kW). 39,2-kWh baterija: Baterija kapacitete 39,2 kWh se ob priklopi na domačo AC polnilno postajo od 10 do 100 % napolni v 4 urah in 20 minutah (s trifaznim polnilcem moči 10,5 kW) oz. 6 urah (z enofaznim polnilcem moči 7,2 kW).
 • Prilagodljivo polnjenje.

  Novo Kono Electric odlikuje napreden sistem za uravnavanje delovanja baterije, ki vam omogoča popoln nadzor nad polnjenjem. Tako lahko brez težav določite čas polnjenja, ki bo kar najbolje ustrezal vašemu urniku in denarnici, obenem pa spremljate preostali čas polnjenja.
 • Funkcija Charging Time Reservation.

  Če želite ob polnjenju nove Kone Electric prihraniti, morate le nekajkrat tapniti po zaslonu vozila. S pomočjo funkcije Charging Time Reservation namreč izberete termin začetka in konca polnjenja ter tako ponoči izkoristite nižje cene električne energije. Naj bo vaš avto napolnjen, ko se zbudite.
 • Omejitev polnjenja.

  Izberite najvišjo želeno raven napolnjenosti baterije – denimo 50 % -, da Kono s pomočjo hitre mestne polnilnice v kar najkrajšem času pripravite na pot domov, nato pa jo ponoči do konca napolnite prek domačega omrežja in izkoristite nižje cene elektrike.
 

Tehnologija

New hyundai kona electric avn2 02

Z najnaprednejšimi rešitvami za še več udobja.

Nova Kona Electric se ponaša tudi s pametnimi rešitvami in najnaprednejšimi funkcijami povezljivosti. Mednje spada tudi storitev Bluelink® Connected Car Services, ki upravljanje z vozilom omogoča kar prek pametnega telefona – ali z glasom. Infozabavni sistem z 10,25-palčnim zaslonom vključuje tudi brezplačno 5-letno naročnino na Hyundaijeve storitve LIVE.

Navigacijski sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik.

Infozabavni sistem z 10.25-palčnim zaslonom podpira storitvi Apple CarPlay™ in Android Auto™, tako da lahko prek njega upravljate tudi s svojim pametnim telefonom.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka podjetja Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka podjetja Google Inc.
Navigacijski sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik.
Vrhunski zvočni sisem KRELL.

Vrhunski zvočni sisem KRELL.

Ostanite povezani ali pa se preprosto odklopite, zavijte z asfalta in navijte glasbo do konca. Izjemni zvočni sistem KRELL bo poskrbel, da bo glasbena kulisa res popolna.

Funkcija E-call.

Ta funkcija v primeru nesreče ali sprožitve zračnih blazin samodejno naveže stik z intervencijskimi službami. Na pomoč lahko pokličete tudi s pritiskom na gumb SOS, in sicer 356 dni v letu.

Funkcija E-call.
Brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Sistem za brezžično polnjenje mobilnih naprav je priročno nameščen v osrednji konzoli in omogoča preprosto polnjenje pametnih telefonov, skladnih s Qi standardom.

Storitve Bluelink® Connected Car Services.

Sistem Bluelink® Connected Car Services novi Koni Electric prinaša najnaprednejše funkcije povezljivosti, glasovno upravljanje in vrsto sistemov, s pomočjo katerih je vsaka pot udobna in prijetna. Spisek pametnih funkcij, s katerimi lahko upravljate prek aplikacije Bluelink, še nadgradi 5-letna brezplačna naročnina na Hyundaijeve storitve LIVE, vključene v navigacijski sistem.
Storitve Bluelink® Connected Car Services.
 • Izbira uporabniškega profila.

  Naj si avto zapomni, kaj vam ustreza. Sedaj lahko shranite nastavitve infozabavnega sistema, denimo jezik ter delovanje navigacije in sistema Bluetooth.
 • Nadgrajeno glasovno upravljanje.

  Zgolj z glasom prilagodite nastavitve klimatske naprave, upravljajte z infozabavnim sistemom, odprite prtljažna vrata ali vključite gretje volana.
 • Asistent za iskanje polnilnih postaj.

  Naj vas nikoli ne skrbi, da vam bo zmanjkalo elektrike! Nova Kona Electric bo za vas poiskala najbližje polnilne postaje, vas vodila do njih ter vas seznanila z njihovo ponudbo priključkov in zasedenostjo.
 • Parkiranje na parkiriščih ali na ulici.

  Da boste prosto parkirno mesto našli hitro in brez stresa. Funkcija za iskanje parkirnih mest za vas razišče možnosti parkiranja v garažnih hišah, na parkiriščih ali drugih temu namenjenih površinah.
 • Vremenska napoved.

  Vas zanima, kakšno vreme vas bo spremljalo na poti? S pomočjo podatkov o vremenu lahko neprestano spremljate trenutno stanje na vaši lokaciji, na predvidenem cilju ali povsod drugje.
 • Oporozila na obcestne radarje.

  Storitev vas opozarja na točke nadzora hitrosti*, tako da se vi lahko osredotočite na varno vožnjo in sprostite.
 • Podatki o prometu.

  Da boste prej na cilju. S Hyundaijevo bazo aktualnih podatkov o stanju v prometu boste našli najhitrejše poti glede na stanje v prometu ter natančneje izračunali čas svojega prihoda na cilj.
 • Zanimivosti v okolici.

  Iskanje naslova ali zanimivosti v vaši bližini še nikoli ni bilo tako preprosto. Po zaslugi besednega iskanja lahko namreč vedno najdete točno tisti kraj, ki ga iščete.

Aplikacija Bluelink®

Naj bo nadzor vašega avtomobila vedno na dosegu vaših rok. Z aplikacjo Bluelink lahko kar s pomočjo svojega pametnega tehefona zaklenete avto, preverite napolnjenost baterije, ob hladnih dneh vnaprej ogrejete kabino in še veliko, veliko več. Odkrijte, kaj vse je mogoče.
 • Upravljanje s klimatsko napravo na daljavo.

  Upravljanje s klimatsko napravo na daljavo.

  Je zunaj premrzlo? Ni problema! Ko je Kona Electric priklopljena v električno omrežje – denimo v vaši domači garaži -, lahko vnaprej nastavite čas ogrevanja kabine in volanskega obroča ter odmrzovanja stekel. Gre za praktičen sistem, ki obenem prihrani elektriko, saj vam avtomobila ni treba ogrevati, ko ste že na poti.
 • Končni doseg.

  Končni doseg.

  Preden se odpravite na pot, preverite, kolikšen je doseg vašega novega Hyundaija glede na trenutno stanje baterije.
 • Urnik polnjenja.

  Urnik polnjenja.

  Aplikacija Bluelink vam omogoča tudi nadzor nad urnikom polnjenja svojega novega Hyundaija. Tako si lahko zagotovite kar najdaljši domet, avto pa napolnite, ko so cene elektrike najnižje. Seveda boste obenem vedno nared za na pot!
 • Najvišja stopnja napolnjenosti baterije.

  Najvišja stopnja napolnjenosti baterije.

  Spremenite privzete nastavitve in prevzemite popoln nadzor nad polnjenjem svojega električnega Hyundaija. Sedaj lahko sami določite najvišjo stopnjo napolnjenosti baterije – tako za hitro kot klasično polnjene. Če seveda želite.
 • Navigacija »peš do cilja«.

  Navigacija »peš do cilja«.

  Do cilja tudi peš. Če ste parkirali med 200 m in 2 km od končne destinacije, lahko navodila navigacije z osrednjega zaslona posredujete aplikaciji Bluelink na svojem telefonu. Ta vas bo nato s pomočjo tehnologije navidezne realnosti vodil točno tja, kamor ste se namenili.
 • Pošiljanje navodil navigacije v vozilo.

  Pošiljanje navodil navigacije v vozilo.

  Če je vaša nova Kona Electric opremljena z navigacijskim sistemom, lahko z uporabo aplikacije Bluelink pot načrtujete tudi izven vozila. Aplikacija se namreč poveže z navigacijskim sistemom in nanj naloži vaš načrt poti.
 • Iskanje vozila.

  Iskanje vozila.

  Ste pozabili, kje ste parkirali? Preprosto odprite aplikacijo Bluelink, ki vas bo vodila do avtomobila – kjer koli na svetu!
 • Odklepanje in zaklepanje na daljavo.

  Odklepanje in zaklepanje na daljavo.

  Ste pozabili zakleniti avto? Brez skrbi! Ta vas bo na to opozoril s sporočilom na vašem pametnem telefonu. Ko ga prejmete, le vtipkate PIN kodo, nato pa vrata s pomočjo aplikacije zaklenete ali odklenete kar na daljavo.
 • Obvestila o alarmu.

  Obvestila o alarmu.

  Bluelink vedno pazi na vaš avto. Ob poskusu vloma v vašo novo Kono Electric – če nepridiprav poskuša odpreti ali dejansko odpre vrata – sistem Bluelink pošlje opozorilo na vaš pametni telefon.
 • Diagnostika vozila.

  Diagnostika vozila.

  Za še več brezskrbnosti lahko stanje vozila preverite kar s pomočjo svojega pametnega telefona. Aplikacija poskrbi za pregled pritiska v pnevmatikah, opozoril o napakah, delovanje zračnih blazin in zavor itd.
 

Varnost

11 sup beauty 1 7 8 rear 22 02

Najnaprednejši asistenčni in varnostni sistemi.

Ker za nas nič ni pomembnejše od varnosti vaših najdražjih, smo novi Koni Electric namenili tudi številne varnostne posodobive. Z izboljšanim naborom naprednih varnostnih in asistenčnih pripomočkov, združenih pod znamko Hyundai SmartSense, smo namreč poskrbeli, da bo vsaka vaša pot minila popolnoma brez skrbi.
 • Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA)

  Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA)

  Sistem s pomočjo dveh radarskih senzorjev v spodnjem delu zadnjega odbijača zaznava vozila v vašem mrtvem kotu in vas opozarja nanje. Če kljub temu aktivirate smernik, bo poleg zvočnega signala aktiviral zavore, da prepreči morebitno trčenje.
 • Sistem za preprečevanje naleta s strani pri vožnji vzvratno (RCCA).

  Sistem za preprečevanje naleta s strani pri vožnji vzvratno (RCCA).

  Sistem RCCA vas v situacijah, ko se iz slabše preglednih vzvratno vključujete v promet, opozori na vozila, ki se približujejo s strani, po potrebi pa tudi samodejno zaustavi vozilo.
 • Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA).

  Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA).

  Nova Kona Electric je opremljena tudi s sistemom LFA. Ko je aktiviran, ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Deluje pri hitrostih med 0 in 200 km/h ter tako na avtocesti kot na mestnih ulicah.
 • Sistem za preprečevanje naleta (FCA) s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev.

  Sistem za preprečevanje naleta (FCA) s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev.

  Sistem s pomočjo kamere in radarja nadzoruje cestišče in v primeru silovitejšega zaviranja vozila pred vami samodejno zavira. Vključuje tudi funkcijo za zaznavanje pešcev in kolesarjev.
 • Inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW).

  Inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW).

  Sistem prepoznava prometne znake ob poti, pri čemer na zaslonu navigacijskega sistema ter zaslonu instrumentne plošče prikazuje trenutne omejitve hitrosti in podatke o zaporah ceste.
 • Sistem za opozarjanje na speljevanje vozila spredaj (LVDA).

  Sistem za opozarjanje na speljevanje vozila spredaj (LVDA).

  Ta pametni sistem v mestni gneči ali v križišču opozori voznika, ko vozilo pred njim po postanku zopet spelje.
 • Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go (SCC w/ S&G).

  Za več varnosti in manj stresa. Ta sistem s samodejnim zaviranjem in pospeševanjem do prednastavljene hitrosti ohranja izbrano razdaljo med vami in vozilom spredaj. Razdaljo vzdržuje tudi pri mestni vožnji.
 • Sistem za varno izstopanje.

  Sistem za varno izstopanje.

  Ta pametna funkcija preprečuje nesreče, saj zaznava vozila, ki se vam približujejo od zadaj. V primeru, da je izstop prenevaren, na to opozori s simbolom na zaslonu merilnikov ter zunanjih ogledalih, pa tudi z zvočnim signalom.
 • Opozorilo na potnike zadaj.

  Opozorilo na potnike zadaj.

  Če pred vožnjo odprete zadnja vrata, si nova Kona to zapomni in vas po prihodu na cilj s sporočilom na instrumentni plošči ter zvočnim signalom opozori, da ne pozabite na potnike na sedežni klopi.
 

Udobje

Parallax4 3494

Praktična in vsestranska

Nova Kona Electric je bila zasnovana z maksimalno praktičnostjo v mislih: odpeljite se z njo na izlet in pri tem izkoristite velikodušnih 332 litrov prtljažnega prostora ali pa za več udobja na poti aktivirajte gretje oz. hlajenje sedežev. Obenem boste s pomočjo pametnih funkcij, kot sta kamera za vzvratno vožnjo in projekcijski zaslon prej na cilju.
 • Gumbi samodejnega menjalnika.

  Gumbi samodejnega menjalnika.

  Preprosto in učinkovito. Preklapljanje med načini Drive, Neutral in Park poteka s pomočjo gumbov, ki so priročno nameščeni na sredinski konzoli.
 • Samodejna klimatska naprava.

  Samodejna klimatska naprava.

  Voznik in sovoznik si temperaturo lahko nastavita ločeno, če pa ste v vozilu sami, lahko to funkcijo izklopite in prihranite energijo.
 • Ogrevanje in hlajenje sedežev.

  Ogrevanje in hlajenje sedežev.

  Da bo pozimi toplo in poleti hladno - Prednja sedeža sta na voljo s funkcijo prezračevanja in ogrevanja.
 • Udobje na zadnji klopi.

  Udobje na zadnji klopi.

  Zadnji potniki bodo uživali v gretju druge vrste sedežev in možnosti polnjenja svojih telefonov s pomočjo priročno nameščenega vhoda USB.
 • Električna parkirna zavora (EPB).

  Električna parkirna zavora (EPB).

  Gumb električne parkirne zavore je prav tako priročno nameščen v osrednji konzoli, kjer v primerjavi s klasično parkirno zavoro prihrani prostor.
 • Kamera za vzvratno vožnjo.

  Kamera za vzvratno vožnjo.

  Za popoln nadzor okolice med parkiranjem in vožnjo. Le pritisk na gumb je dovolj, da si zagotovite pregled nad dogajanjem za vozilom. Prikaz na osrednjem zaslonu lahko aktivirate celo med vožnjo!
 • Zaslon head-up (HUD).

  Zaslon head-up (HUD).

  Projekcijski zaslon z izjemno berljivostjo poskrbi za varno pot, saj zagotavlja, da so prikaz hitrosti, navodila navigacijskega sistema ter pomembna opozorila vedno v višini vaših oči.
 • Obvolanski ročici.

  Obvolanski ročici.

  S pomočjo obvolanskih ročic lahko prilagajate moč zaviranja z elektromotorjem, če levo ročico pridržite, pa lahko vozilo tudi zaustavite.
 

Cenik

Hyundai KONA Electric

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik za model KONA Electric

Akcijski cenik

Cenik Hyundai eMobilnost

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.