• IONIQ 5

    Napolnite svoj svet.

    • Električni kompaktni križanec
    • 800-voltna arhitektura, ki zagotavlja ultra hitro polnjenje 
    • Pospešek od 0 do 100 km/h v le 5,2 sekundah

Značilnosti

Lepota električnih inovacij.

Novi IONIQ 5 s svojim dih jemajočim dizajnom in izjemno naprednostjo spreminja tradicionalne predstave o električnih avtomobilih. Njegova inovativna zasnova in kopica pametnih tehnologij bosta poskrbeli, da boste prišli dlje, hitro napolnili baterijo in potovali v slogu.

Dizajn, ki naelektri.

Prefinjen spoj elegance in čustvenosti je novi IONIQ 5 podedoval od modela Concept 45. Njegov dizajn je poklon Hyundaijevi oblikovalski dediščini in hkrati njena moderna interpretacija.
Dizajn, ki naelektri.
Platforma E-GMP.

Platforma E-GMP.

Nova modularna platforma, namenjena posebej električnim vozilom, prinaša hitrejše polnjenje, , izboljšano krmiljenje, daljši doseg in več prostornosti.

Pametno zasnovana notranjost.

Po zaslugi naše nove platforme, razvite posebej za električna vozila, smo ustvarili notranjost, ki nudi povsem novo bivalno in potovalno izkušnjo.
Pametno zasnovana notranjost.

Prihodnost mobilnosti je tu.

Revolucionarna narava našega novega mestnega križanca se kaže v dih jemajočih linijah, vrhunski vozni dinamiki, kar 800-voltnem sistemu za hitro polnjenje baterije in vznemirljivi moči. Zgrajen je na popolnoma novi platformi, ki predstavlja ogromen tehnološki mejnik znamke.

Kaj je električno vozilo?

IONIQ 5 spada v segment baterijskih električnih vozil, s kratico imenovanih BEV. Tovrstna električna vozila ne uporabljajo agregatov na notranje zgorevanje, zato ne proizvajajo emisij. Ker prav tako nimajo sklopke in menjalnika, so stroški njihovega vzdrževanja znatno nižji kot pri klasičnih avtomobilih. Ves navor električnega vozila je na voljo takoj ob pritisku na stopalko za plin, zato boste za volanom uživali v bliskovitih pospeških.

Vožnja brez emisij.

Ker IONIQ 5 ne uporablja bencinskega ali dizelskega goriva, ne proizvaja emisij. Njegov doseg znaša do 481 km.
Vožnja brez emisij.
Brez menjav olja. Manj vzdrževanja.

Brez menjav olja. Manj vzdrževanja.

Vzdrževanje električnih vozil je ugodnejše, saj ta ne zahtevajo rezervoarja za olje, menjalnika ali katalizatorja. To seveda pomeni nižje stroške in nič menjave olja!

Hipen pospešek.

Le nežen dotik stopalke je dovolj za uživanje izjemnem pospešku. IONIQ 5 v konfiguraciji z dvojnim motorjem in štirikolesnim pogonom se od 0 do 100 km/h zažene v le 5,2 sekundah.
Hipen pospešek.
Nov nivo varnosti.

Nov nivo varnosti.

Uživajte v maksimalni zaščiti, ki jo omogoča najnaprednejši nabor varnostnih in asistenčnih sistemov v Hyundaijevi ponudbi. Ta vključuje celo tehnologijo avtonomne vožnje 2. stopnje.

Povezljivost po vaši meri.

Po zaslugi intuitivnih in naprednih tehnologij boste v novem IONIQ-u 5 povezani tako, kot si želite.
Povezljivost po vaši meri.
Pameten, praktičen in osupljivo udoben.

Pameten, praktičen in osupljivo udoben.

Hyundaijevi oblikovalci so ustvarili povsem novo doživetje notranjosti, ki navdušuje s praktičnimi rešitvami in neverjetnim udobjem.

Moč, ki naelektri.

Uživajte v maksimalni zaščiti, ki jo omogoča najnaprednejši nabor varnostnih in asistenčnih sistemov v Hyundaijevi ponudbi. Ta vključuje celo tehnologijo avtonomne vožnje 2. stopnje.
Moč, ki naelektri.

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov.

Kot vsak Hyundai je tudi novi IONIQ 5 izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. In ker vanje verjamemo, smo jih pripravljeni podkrepiti s 5-letno garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov. Tako lahko uživate v stvareh, ki vas veselijo, brez da bi vas pri tem skrbelo za avtomobil. Za nameček nudimo še 8 let oz. 160.000 km (kar pride prej) garancije na zmogljivo litij-ionsko baterijo. Privoščite si dodatno mero brezskrbnosti, ki jo omogoča ena od najboljših garancij v segmentu – in to serijsko!

 

*Hyundai v skladu s pogoji v garancijski dokumentaciji jamči zgolj za vozila Hyundai, ki so bila končnemu kupcu prodana s strani pooblaščenega Hyundaijevega trgovca. Garancija na baterijo traja 8 let oz. 160.000 km. Veljavni so tudi lokalni pogoji poslovanja. Za več informacij kontaktirajte svojega uradnega zastopnika za vozila Hyundai.

 

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov.
 

Zunanjost

22 additional beauty mid 02

Ko oblika konceptnega vozila zaživi v serijski izvedbi.

IONIQ 5 uteleša inovativen pristop k oblikovanju električnih vozil, na evropske ceste pa prinaša ikoničen slog vozila Concept 45. Uživajte v pogledu na koncept, ki je postal serijsko vozilo!

 

"Nova izkušnja mobilnosti za naslednjo generacijo - to je bilo naše poslanstvo od prvega dne, ko smo začeli s tem projektom."

- SangYup Lee, višji podpredsednik in vodja Hyundaijevega globalnega oblikovalskega centra


Poseben. Ikoničen. Prečiščen.

Izčiščene linije IONIQ-a 5 se spajajo v osvežujoče drugačno celoto, ki se odpoveduje zapletenosti in stavi na preproste, minimalistične oblike. Edinstven motorni pokrov se razteza po celotni širini vozila vse do kolotekov, s tem pa zmanjšuje število stikov med paneli in prispeva k moderno prečiščenemu izgledu. Posebna prednja LED žarometa s parametričnimi točkami, edinstvenimi oblikovnimi elementi v obliki dragulja bosta krasila tudi druge modele IONIQ.

 

Prednji del.

Prednji odbijač se ponaša z vpadljivim zgornjim delom v obliki črke V. V njem sta skrita žarometa, ki pričarata prav poseben svetlobni podpis.
Prednji del.
Stranski del.

Stranski del.

Perfektne proporce stranskega dela obogatijo v vrata skrite kljuke, ki se odlično podajo izčiščenemu slogu in izboljšajo aerodinamične lastnosti vozila.

Zadek.

Privlačen zadnji odbijač in prtljažna vrata se odlično podajo pravokotnim parametričnim točkam, ki tvorijo unikaten svetlobni podpis.
Zadek.
Aktivni reži za zrak.

Aktivni reži za zrak.

Aktivni loputi za pretok zraka simbolizirata visokotehnološki značaj in skrbita za učinkovitost: ko sta zaprti, izboljšata aerodinamične lastnosti, ko se odpreta, pa skrbita za hlajenje pogonskih komponent.

Motorni pokrov v obliki školjke.

Uglajen in brezčasen dizajn simbolizira čistokrvni minimalizem. Hyundaijev prvi motorni pokrov, ki se razteza po celotni širini vozila, zmanjšuje število stikov med paneli in prispeva k moderno prečiščenemu izgledu. 

Motorni pokrov v obliki školjke.
Prednji odbijač.

Prednji odbijač.

Prednji odbijač se ponaša z vpadljivim zgornjim delom v obliki črke V. Z diagonalno postavljenimi previsi uteleša visokotehnološko interpretacijo oblikovne filozofije Čutna športnost: za več energičnosti in prostornosti.

Edinstvene stranske linije v obliki črke Z.

Precizno izklesane površine in natančno zarisane linije IONIQ-a 5 ustvarjajo zašiljen, skorajda geometričen izgled. Prednji in zadnji del vozila se pri vratih zlijeta v skladno celoto in tvorita površino v obliki črke Z.
Edinstvene stranske linije v obliki črke Z.
Dinamičen profil.

Dinamičen profil.

Športna silhueta s kratkim prednjim delom in elegantno strešno linijo izstopa z edinstvenim naklonom C stebrička, ki skupaj z dinamično obrobo vratnih stekel ustvarja občutek hitrosti.

Skrite kljuke.

Skrite kljuke vrat na IONIQ-u 5 predstavljajo prefinjen aerodinamični dodatek in prispevajo k visokotehnološkemu slogu vozila. Aktivirajo se s pomočjo senzorjev na dotik.
Skrite kljuke.
Edinstven svetlobni podpis zadaj.

Edinstven svetlobni podpis zadaj.

Edinstven svetlobni podpis zadaj je navdihnjen z že dolgo priljubljenimi elektronskimi izdelki in dodaja dotik privlačnosti zadnjemu delu IONIQ 5.

Aerodinamični spojler.

Zadnji spojler je še en izraz Hyundaijeve oblikovalske filozofije, saj aerodinamično zasnovo združuje s čutnostjo in športnim značajem.
Aerodinamični spojler.
Ekskluzivna aluminijasta platišča.

Ekskluzivna aluminijasta platišča.

19- in 20-palčna aluminijasta platišča IONIQ-a so aerodinamično zasnovana. Stilsko se popolnoma zlivajo z električnim šarmom vozila in odlično dopolnjujejo nejegovo elegantno silhueto.

Iz teme v svetlobo z 256 piksli.

Da boste videli in videni – za piko na i na edinstvenem prednjem delu poskrbita vpadljiva žarometa z 256 kockastimi točkami.
Iz teme v svetlobo z 256 piksli.
Drzen in svetel tudi od zadaj.

Drzen in svetel tudi od zadaj.

Z inovativnim dizajnom LED žarometov se ponaša tudi zadek, na katerem izstopajo parametrične točke, združene v edinstvene kockasto oblikovane žaromete.

Barvne različice.

Izbirate lahko med devetimi barvami karoserije, od katerih so jih kar pet navdihnile podobe iz narave in so na voljo ekskluzivno za model Hyundai IONIQ 5. V ponudbi sta tudi dva mat odtenka.
 

Notranjost

Interior

Za življenje, vožnjo, delo in sprostitev.

V kabini IONIQ-a 5 se meje med vozniškim in bivalnim prostorom razblinijo. Po zaslugi nove platforme, razvite posebej za električna vozila, smo namreč lahko ustvarili notranjost, ki omogoča povsem novo doživetje prostora. Večje in popolnoma ravno dno, sedeža, katerih naslonjali se pomakneta popolnoma nazaj ter vzdolžno pomična osrednja konzola zagotavljajo edinstveno potovalno izkušnjo.

Za življenje, vožnjo, delo in sprostitev.
Integrirani zaslon.

Integrirani zaslon.

Elegantna modularna armaturna plošča se ponaša z: 12,25-palčnim infozabavnim zaslonom na dotik in 12,25-palčnim digitalnim zaslonom merilnikov, s tem pa poskrbi za visokotehnološki izgled – serijsko!

Ročica za izbiro prestave.

Vse, kar potrebujete, je vedno na dosegu vaših prstov. Elegantna ročica za izbiro prestave se nahaja tik ob volanskem obroču. Njena uporaba je hitra in intuitivna, delovanje pa natančno.
Ročica za izbiro prestave.
Volanski ročici.

Volanski ročici.

Uživajte v popolnem nadzoru. Preprosto povlecite za eno od volanskih ročic in v hipu prilagodite nivo regenerativnega zaviranja.

Popoln prostor za hiter počitek.

Uživajte v popolnem udobju, ki ga pričarata prednja sedeža. S preprostim pritiskom na gumb nagnite naslon daleč nazaj in se prijetno namestite – idealno za kratek počitek med polnjenjem.

Popoln prostor za hiter počitek.
Pomična sredinska konzola.

Pomična sredinska konzola.

Prilagodite notranjost vozila svojim potrebam. Sredinsko konzolo lahko pomaknete nazaj do druge vrste sedežev, tako da jo lahko vaši otroci uporabijo kot mizico.

Električno pomična sedežna klop.

Tudi potniki v drugi vrsti bodo uživali v udobju. Naslonjala zadnje klopi je mogoče ročno nagniti nazaj, samo klop pa je mogoče električno pomakniti do 135 mm nazaj ali naprej.
Električno pomična sedežna klop.
Udobje na zadnji klopi.

Udobje na zadnji klopi.

Potniki zadaj lahko med vožnjo uporabljajo praktične dodatke, kot so držala za pijačo, 15-vatni hitri polnilec za mobilne naprave in USB vhode.

Okolju prijazna notranjost in barve, ki jih je navdihnila narava.

Trajnost predstavlja temelj IONIQ-ove vizije. Ekološka zavest se odraža tudi v izbiri okolju prijaznih materialov in barv, ki jih je navdihnila narava. Sedeže, stropne obloge, vratni paneli, tla in naslonjala prekrivajo okolju prijazni in trajnostno pridobljeni materiali. Med njimi najdemo reciklirane plastenke, tkanine rastlinskega izvora in naravno volneno prejo, ekološko usnje, obdelano z rastlinskimi olji ter bio barvo na rastlinski osnovi.
 

Zmogljivost

Ioniq 5 ne 01 design mid 02

Tehnologija, ki spreminja pravila igre.

Hyundaijev novi električni križanec z elegantno kombinacijo dih jemajoče zmogljivosti in osupljivega nabora pametnih tehnologij spreminja pravila igre, obenem pa zagotavlja do kar do 481 km dosega. Ustvarjen je, da vas popelje dlje, se hitreje napolni in bogati vaš slog.

 

Prihodnost električne mobilnosti je tu.

Z dih jemajočih dizajnom in 800-voltno baterijo za ultra hitro polnjenje je naš električni križanec nared, da vam požene kri po žilah. Izdelan je na popolnoma novi in napredni platformi, ki za Hyundai predstavlja izjemen mejnik.

Baterija za povečan doseg s kapaciteto 72.6 kWh ali Serijska baterija kapacitete 58 kWh

Baterija za povečan doseg s kapaciteto 72.6 kWh ali Serijska baterija kapacitete 58 kWh

Visokozmogljivi 800-voltni sistem polnjenja.

IONIQ 5 je eno prvih serijskih vozil z 800-voltno Baterijo. Ta zagotavlja ultra hitro polnjenje, konsistentno zmogljivost, hkrati pa je lažja in manjša.
Visokozmogljivi 800-voltni sistem polnjenja.
En ali dva elektromotorja.

En ali dva elektromotorja.

IONIQ 5 je na voljo v štirikolesni različici z dvema elektromotorjema ali s pogonom na zadnji kolesi in enim elektromotorjem.

Električni štirikolesni pogon HTRAC.

IONIQ 5 je lahko opremljen tudi s Hyundaijevim izjemnim štirikolesnim pogonom HTRAC, ki avtomobil obogati s pristnimi terenskimi zmogljivostmi in omogoča še zanesljivejšo vožnjo v kakršnih koli razmerah.
Električni štirikolesni pogon HTRAC.
Nastavljivo regenerativno zaviranje.

Nastavljivo regenerativno zaviranje.

Poskrbite za maksimalen doseg. Z volanskima ročicama prilagodite moč regenerativnega zaviranja s pomočjo elektromotorja ter na ta način napolnite baterijo.  

 

Polnjenje

16 charginghome mid 02

V naelektreno prihodnost z novo platformo E-GMP.

IONIQ 5 je prvi avtomobil, zasnovan na Hyundaijevi novi modularni platformi za električna vozila (E-GMP). Ta je namenjena zgolj električnim modelom, zato omogoča hitrejše polnjenje, večji doseg, prostornejšo zasnovo kabine in boljšo vodljivost vozila. Namestitev baterijskega sklopa med osema zagotavlja idealno razporeditev teže med zadnjim in prednjim delom ter nizko težišče za izboljšano vozno dinamiko.

Odlične sposobnosti polnjenja.

Napolite ga ponoči ali priključite na hitro polnilnico, ki vam bo vzela le nekaj minut. IONIQ 5 omogoča tudi različne načine oskrbe z elektriko, med katerimi lahko preprosto izbirate glede na tip električne napeljave v svojem gospodinjstvu oz. vrsto polnilnic, ki se nahajajo v vaši bližini. Opremljen je z inovativnim 800-voltnim sistemom, ki sodi med najhitrejše med električnimi vozili, podpira pa tudi 800-voltni sistem in AC polnilne postaje.

Tehnologija za fleksibilno polnjenje.

Hyundaijeva patentirana tehnologija je prva na svetu, ki podpira tako 400- kot 800-voltni sistem polnjenja, in to brez potrebe po adapterjih in dodatnih komponentah.
Tehnologija za fleksibilno polnjenje.
Polnjenje z bliskovito hitrostjo.

Polnjenje z bliskovito hitrostjo.

800-voltna baterija v IONIQ-u 5 se v pičlih 5 minutah napolni za dodatnih 100 km vožnje. Podpira hitro polnjenje (DC postaja) z močjo do 220 kW, od 10 do 80 % pa se napolni v le 18 minutah.

Stenska polnilnica ali AC polnilna postaja.

Uporabite domačo polnilnico ali postajo na parkirišču trgovine, med polnjenjem pa se odpravite po nakupih. Zmogljiva polnilna enota z močjo 11 kW poskrbi, da je možnosti vedno dovolj.
Stenska polnilnica ali AC polnilna postaja.
Manj čakanja, več fleksibilnosti.

Manj čakanja, več fleksibilnosti.

Tehnologija, ki podpira polnjenje z napetostjo 400 ali 800 voltov, da boste s polnjenjem opravili hitreje, saj boste lahko uporabili več tipov postaj in tako prej našli prost vir elektrike.

Hitro polnjenje - baterija z večjim dosegom.

800-voltni polnilni sistem IONIQU 5 v različici z večjo kapaciteto baterije (72.6 kWh), omogoća naslednje čase polnjenja: 350 kW DC postaja: 18 minut od 10 do 80 %. Doseg, ki ga omogoči 5-minutno polnjenje: 111 km. 50 kW DC postaja: 1 ura od 10 to 80 %. Doseg, ki ga omogoči 5-minutno polnjenje: 28 km.

Hitro polnjenje - baterija z večjim dosegom.
Hitro polnjenje - baterija standardne velikosti.

Hitro polnjenje - baterija standardne velikosti.

800-voltni polnilni sistem IONIQ-u 5 v različici z standardno kapaciteto baterije (72.6 kWh), omogoča naslednje čase polnjenja: 350 kW DC postaja: 18 minut od 10 do 80 %. Doseg, ki ga omogoči 5-minutno polnjenje: 88 km. 50 kW DC postaja: 43 minut in 30 sekund od 10 to 80 %. Doseg, ki ga omogoči 5-minutno polnjenje: 27 km.

Normalno polnjenje - baterija z večjim dosegom.

Čas polnjenja na domači polnilnici oz. AC postaji znaša 6 ur in 9 minut (EU, trifazni priključek, 230 V).
Normalno polnjenje - baterija z večjim dosegom.
Normalno polnjenje - baterija s standardnim dosegom.

Normalno polnjenje - baterija s standardnim dosegom.

Čas polnjenja na domači polnilnici oz. AC postaji znaša 5 ur (EU, trifazni priključek, 230 V).

Električna mobilnost za vsak dan.

Odkrijte še več o času polnjenja, namestitvi domače vtičnice, kablih in priključkih ter stroških električnega vozila.
Električna mobilnost za vsak dan.
 

Tehnologija

21 bluelink outside mid 02

Povezljivost po vaši meri.

IONIQ 5 je opremljen z izjemnim naborom pametnih tehnologij, s pomočjo katerih ste lahko s svetom povezani natanko tako, kot vam ustreza. S pomočjo tehnologije Bluelink® Connected Car Services lahko s svojim vozilom upravljate kar preko pametnega telefona ali celo z glasom. Tu je tudi brezplačna 3-letna naročnina na Hyundaijeve storitve LIVE Services.

12,25-palčni zaslon merilnikov.

Popolnoma digitalni zaslon merilnikov diagonale 12.25-palcev poskrbi za jasen prikaz ključnih podatkov o vožnji, kot sta hitrost in stanje napolnjenosti baterije, in to neposredno v vašem vidnem polju.
12,25-palčni zaslon merilnikov.
12,25-palčni zaslon na dotik.

12,25-palčni zaslon na dotik.

12,25-palčni infozabavni zaslon na dotik omogoča preprosto upravljanje s funkcijami povezljivosti in klimatsko napravo. Z vsemi funkcijami se upravlja na dotik, kar poskrbi tudi za prečiščen izgled.

Izjemni zvočni sistem BOSE.

Vrhunski zvočni sistem Bose vključuje 8 zmogljivih zvočnikov, ojačevalec in nizkotonski zvočnik, ki so strateško nameščeni po kabini, da zagotavljajo vrhunsko zvočno kuliso.
Izjemni zvočni sistem BOSE.
Brezžično polnjenje.

Brezžično polnjenje.

Površina za hitro brezžično polnjenje mobilnih naprav se nahaja v osrednji konzoli in je opremljena s hladilnim sistemom, ki preprečuje pregrevanje.

Funkcija E call.

Ta funkcija v primeru nesreče ali sprožitve zračnih blazin samodejno naveže stik z intervencijskimi službami. Na pomoč lahko pokličete tudi s pritiskom na gumb SOS, in sicer 365 dni v letu.
Funkcija E call.
Vhodi USB spredaj in zadaj.

Vhodi USB spredaj in zadaj.

IONIQ 5 je spredaj opremljen z 12-voltnim električnim priključkom in 2 vhodoma USB, od katerih en omogoča prenos podatkov. Zadaj sta na voljo še dva vhoda USB.

Sistem Bluelink® Connected Car Services.

Upravljajte s svojim vozilom kar preko pametnega telefona – ali celo z glasom! Nova generacija Bluelink® Connected Car Services prinaša še več pametne povezljivosti. Bogat nabor pametnih funkcij dopolnjuje še brezplačna naročnina na storitve Hyundai LIVE, ki so del navigacijskega sistema.

Aplikacija Bluelink®.

 

Varnost

30 additional freestyle mid 02

Najnovejši varnostni in asistenčni sistemi.

Uživajte v maksimalni ravni varnosti in udobja, ki ju zagotavlja najboljši nabor asistenčnih sistemov v Hyundaijevi modelni paleti. IONIQ je opremljen z najnaprednejšim naborom pomagal, združenih pod oznako Smart Sense, zato ponuja najboljše in najnovejše na področju aktivne zaščite, s tem pa popolno brezskrbnost na vsaki poti. Prav tako je prvi Hyundaijev avtomobil, ki omogoča avtonomno vožnjo 2. stopnje.

Napredni projekcijski zaslon.

Napredni projekcijski zaslon skrbi za varnost na vsaki poti, saj neposredno v vaše vidno polje na vetrobranskem steklu projicira za vožnjo bistvene podatke, denimo navodila navigacije ali varnostna opozorila.
Napredni projekcijski zaslon.
Avtonomna vožnja 2. stopnje.

Avtonomna vožnja 2. stopnje.

Po zaslugi funkcije Highway Driving Assist II je IONIQ 5 prvi Hyundai, ki omogoča avtonomno vožnjo 2. stopnje. Ta vključuje nadzor nad hitrostjo in razdaljo do vozil, pa tudi pomoč pri menjavi pasov.

Sistem kamer za 360-stopinjski pogled okolice vozila (SVM).

Utesnjena parkirna hiša? Majhna avtopralnica? Brez vsake skrbi! Sistem SVM vam zagotavlja 360-stopinjski pogled okrog vozila, kar poskrbi za preprostejše in varnejše manevriranje.
Sistem kamer za 360-stopinjski pogled okolice vozila (SVM).
Izboljšana varnost s 7 zračnimi blazinami.

Izboljšana varnost s 7 zračnimi blazinami.

IONIQ 5 se ponaša z napredno varnostjo, saj je opremljen s kar 7 zračnimi blazinami. Med njimi je tudi zračna blazina med prednjima sedežema, ki preprečuje, da bi potnika spredaj v primeru nesreče trčila z glavami.

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BVM).

Sedaj lahko dogajanje za levim in desnim bokom vozila spremljate prek zaslona na digitalnem zaslonu merilnikov. Kamera se aktivira, ko pri zavijanju ali menjavi pasu vključite smernik.
Sistem za nadzor mrtvih kotov (BVM).
Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)

Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)

Sistem za preprečevanje naleta (FCA) spremlja dogajanje pred vozilom in samodejno aktivira zavore, če zazna nenadno zaviranje vozila pred vami, pa tudi če se pred vami pojavi pešec ali kolesar.

Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA).

Sistem s pomočjo dveh radarskih senzorjev v spodnjem delu zadnjega odbijača zaznava vozila v vašem mrtvem kotu in vas opozarja nanje. Če kljub temu aktivirate smernik, bo poleg zvočnega signala aktiviral zavore, da prepreči morebitno trčenje.
Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA).
Sistem za preprečevanje naleta s strani pri vožnji vzvratno (RCCA).

Sistem za preprečevanje naleta s strani pri vožnji vzvratno (RCCA).

Sistem RCCA vas v situacijah, ko se iz slabše preglednih vzvratno vključujete v promet, najprej opozori na vozila, ki se bližajo s strani, nato pa po potrebi tudi samodejno zavira.

Sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno (PCA).

Če sistem PCA pri vožnji vzvratno zazna oviro, na nevarnost najprej opozori, nato pa po potrebi samodejno zavira.
Sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno (PCA).
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem LKA s pomočjo prednje kamere spremlja črte na cestišču. Če nenamerno zapustite svoj pas, vas bo na to nemudoma opozoril, po potrebi pa prevzel nadzor nad krmiljenjem in vas vrnil v varno območje.

Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go (SCC w/ S&G).

Za več varnosti in manj stresa. Ta sistem s samodejnim zaviranjem in pospeševanjem do prednastavljene hitrosti ohranja izbrano razdaljo med vami in vozilom spredaj. Razdaljo vzdržuje tudi pri mestni vožnji.
Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go (SCC w/ S&G).
Pametni sistem za parkiranje na daljavo (RSPA).

Pametni sistem za parkiranje na daljavo (RSPA).

Če pridržite gumb na pametnem ključu, se IONIQ 5 lahko sam zapelje na parkirno mesto ali s slednjega.

Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Novi IONIQ Electric je opremljen s sistemom LFA. Ko je ta aktiviran, skrbi, da vozilo ostaja varno na sredini svojega voznega pasu, deluje pa pri hitrostih od 0 do 150 kilometrov na uro.
Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)
Inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLA).

Inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLA).

Ta delno avtonomni sistem prepoznava prometne znake in samodejno prilagodi hitrost glede na odčitano omejitev (ko je aktiviran).

Z navigacijo podprti pametni sistem za prednastavitev hitrosti (NSSC).

S pomočjo naprednega navigacijskega sistema na hitrih cestah in avtocestah predvidi zavoje in samodejno prilagodi hitrost.
Z navigacijo podprti pametni sistem za prednastavitev hitrosti (NSSC).
Sistem za varno izstopanje (SEA).

Sistem za varno izstopanje (SEA).

Ta pametna funkcija preprečuje nesreče, saj zaznava vozila, ki se vam približujejo od zadaj. V primeru, da je izstop prenevaren, na to opozori s simbolom na zaslonu merilnikov ter zunanjih ogledalih, pa tudi z zvočnim signalom.

Sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA).

Zaznava vozila na nasprotnem ali istem voznem pasu in v trenutku, ko se približate drugemu udeležencu v prometu, samodejno preklopi na zasenčeni snop žarometov. Nato znova preklopi na nezasenčeni snop in izboljša vidljivost.
Sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA).
 

Udobje

26 additional freestyle mid 02

Udobno potovanje, združeno s prefinjeno močjo.

Uživajte v naprednih funkcijah povezljivosti in inovativnih tehnologijah, ki lajšajo vsakdan. Novi IONIQ Electric je zasnovan s ciljem, da vsako vožnjo pretvori v izjemno doživetje. V ta namen je opremljen s premišljenimi dodatki in pametnimi sistemi, ki tako vozniku kot potnikom zagotavljajo izjemno udobje na vsaki poti.

 

Polnjenje iz notranjosti vozila.

S pomočjo tehnologije V2L v IONIQ-u 5 lahko napolnite katero koli električno napravo z močjo do 3,6 kW, in to kar prek 230-voltne vtičnice.
Polnjenje iz notranjosti vozila.
Poljnenje od koder koli.

Poljnenje od koder koli.

S pomočjo pretvornika, ki ga priklopite v dvosmerni zunanji priključek, lahko električne naprave z močjo do 3,6 kW polnite tudi, ko je vozilo izklopljeno.

Popolnoma prilagodljiva električna sedeža.

Udobno se namestite. Prednja sedeža sta nastavljiva v 8 smereh, njuni naslonjali pa se s preprostim pritiskom na gumb popolnoma nagneta in skupaj s podporo za noge združita v ležišče. Zadnja sedežna klop je prav tako električno pomična.
Popolnoma prilagodljiva električna sedeža.
Samodejna dvoconska klimatska naprava.

Samodejna dvoconska klimatska naprava.

Kot ugaja vam. Tako voznik kot sovoznik lahko ločeno nastavita želeno temperaturo. Zgolj izberite temperaturo in sistem bo opravil vse ostalo.

Prednji in zadnji prtljažni prostor.

Izkoristili smo predel vozila, v katerem bi bil običajno nameščen klasični motor, in ustvarili še več prostora za vse vaše stvari. Dodatni odlagalni prostor spredaj sprejme za 57 litrov prtljage.
Prednji in zadnji prtljažni prostor.
Velikodušno odmerjen prtljažnik

Velikodušno odmerjen prtljažnik

IONIQ 5 nudi 527 litrov prtljažnega prostora, ob preklopu naslonjala sedežne klopi pa se ta poveča na 1.600 litrov. Za še več praktičnosti je sedežno klop mogoče pomikati do 135 mm nazaj ali naprej, njeno naslonjalo pa preklopiti v razmerju 6:4.

Električno pomična prtljažna vrata – za odpiranje brez rok!

Električno pomična prtljažna vrata – za odpiranje brez rok!

Kot vsak Hyundai je tudi novi IONIQ Electric izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Slednje smo pripravljeni podpreti s kar 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko pozabite na skrbi glede vozila in se prepustite stvarem, ki jih imate najraje. Uživajte v brezskrbnosti, ki vam jo nudi ena najboljših garancij v segmentu – in to brez doplačila.

Zračniki v drugi sedežni vrsti.

Potniki zadaj se bodo na poti posebej razveselili udobja, ki ga zagotavljajo priročno nameščeni zračniki.
Zračniki v drugi sedežni vrsti.
 

Trajnost

11 puttingtrunk low 02

Inovativna uporaba okolju prijaznih materialov.

Povsod v notranjosti Hyundaija IONIQ 5 so uporabljeni okolju prijazni materiali, kot sta ekološko obdelano usnje in reciklirana preja. Stropno in talno oblogo ter sedeže prekriva celo tkanina iz sladkornega trsa – čudovita in okolju prijazna rešitev. Inovativna uporaba naravnih materialov predstavlja dodaten prispevek k trajnostnemu proizvodnemu procesu, s katerim je IONIQ 5 manj odvisen od škodljivih snovi.

Od recikliranih plastenk do tkanine.

Za vsakega IONIQ-a 5 se porabi 32 plastenk, ki se zmeljejo v majhne delce, te pa se nato stopi in stke v čudovite sedežno prevleko.
Od recikliranih plastenk do tkanine.
Od rastlin do komponent za sedeže in preproge.

Od rastlin do komponent za sedeže in preproge.

Sedeži, strop in preproga vsebujejo bio materiale, pridobljene iz slakornega trsa in koruze. Usnje, ki je v IONIQ-u 5 na voljo opcijsko, je obdelano z lanenim oljem.

Od rastlin do barve.

Vratne panele in dele armaturne plošče v IONIQ-u 5 prekriva okolju prijazna barva, ki vsebuje olja, pridobljena iz repne igrščice in koruze.
Od rastlin do barve.

"Z uporabo recikliranih plastenk lahko ljudi navdihnemo, da tudi sami razmislijo, kako iz potrošnih materialov ustvaiti nekaj povsem novega. Seveda bi bilo mnogo bolje, če plastenke sploh ne bi obstajale."

Chenki Park, višji oblikovalec Hyundaijevega oddelka za barve in tkanine.


Sangyup

Vsak IONIQ 5 vsebuje:

Pridružite se nam pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti.

Inženirji in oblikovalci, ki so ustvarili IONIQ 5, so čutili dolžnost, da storijo vse v svoji moči in poskušajo naš svet spremeniti na bolje. Z uporabo naravnih materialov so poskrbeli, da je proizvodnja IONIQ-a 5 manj odvisna od škodljivih snovi. Zdaj ste na vrsti vi.

 

Cenik

Hyundai IONIQ 5

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik za model IONIQ 5

Cenik Hyundai eMobilnost

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.