Informacije

Avtohiša Lunežnik d.o.o.
Klopce 21c,
2310 Slovenska Bistrica

Servis in kleparsko ličarski center
servis@luneznik.si
02 805 00 03
02 805 00 04

Prodaja
prodaja@luneznik.si
02 805 00 01
02 805 00 02

Naš delovni čas:
Prodaja vozil
pon-pet: 8.00h do 17.00h
sob: 8.00h do 12.00h

Servis vozil in kleparsko ličarski center
pon-pet: 8.00h do 12.00h ter
12.30h do 16.00h

 

Električna moč z nagrajenim Hyundaijem IONIQ 5 na poletni vlečni avanturi

 • Električna moč z nagrajenim Hyundaijem IONIQ 5 na poletni vlečni avanturi

  05. november 2022

  Progresivna zasnova IONIQ 5 ne obrača le pogledov, temveč je tudi odlična za vleko. Kompaktni križanec je zgrajen na Hyudaijevi električni globalni modularni platformi (E-GMP) in meri 4.635 mm v dolžino, 1.890 mm v širino, 1.605 mm v višino ter se ponaša z medosno razdaljo 3.000 mm, kar zagotavlja nizko in široko držo ter idealno težišče za odlično stabilnost pri vleki.

  Dno v notranjosti je zahvaljujoč E-GMP ravno, kar omogoča inovativno zasnovo kabine in radodaren prostor za noge. Z izjemno prostornostjo in razkošnim udobjem IONIQ 5 poskrbi, da potniki na končni cilj oddiha ali izleta v naravi prispejo sproščeni in se zlijejo z okolico.
  Voznikom, ki se prvič srečujejo s počitniško avanturo brez emisij in vleko, IONIQ 5 ponuja funkcijo, s katero lahko bolje načrtujejo svoja potovanja. Preko telematskega sistema lahko določijo maso svoje prikolice in ta, še pred pričetkom potovanja, na podlagi izbranega parametra izračuna pričakovani doseg. To pomeni, da lahko lastniki IONIQ 5 svoj naslednji postanek za polnjenje načrtujejo vnaprej.

  IONIQ 5 = vir energije na kolesih

  Za zagotavljanje popolne svobode pri raznovrstnih aktivnosti na prostem je eden od adutov IONIQ 5 inovativna funkcija Vehicle-to-Load (V2L), ki ga prelevi v veliko shrambo energije na kolesih - in optimalen pripomoček za vožnjo v naravi, kjer ni električnega omrežja.
  Vtičnici V2L sta dve. Notranja se nahaja v drugi vrsti sedežev in jo je mogoče aktivirati, ko je vozilo vključeno. Druga, zunanja vtičnica, pa se nahaja v sklopu zunanje polnilne enote vozila. Električne naprave lahko oskrbita z do 3,6 kW električne moči (110 / 220 V). Priročna funkcija omogoča polnjenje katere koli električne naprave, od pametnega telefona ali prenosnika, kavnega avtomata, električnega kolesa, opreme za kampiranje, vključno s celotno prikolico ali celo drugega električnega vozila.

  Zahvaljujoč funkcji V2L se lahko ogljični odtis vaše avanture še dodatno zmanjša, saj IONIQ 5 lahko uporabite tudi za napajanje kuhalne plošče ali električnega žara. Tako vaše potovanje postane praktično 100-odstotno brez emisij, saj tudi pri pripravi obrokov ni potrebe po uporabi plina, oglja ali lesa.

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.