Informacije

Avtohiša Lunežnik d.o.o.
Klopce 21c,
2310 Slovenska Bistrica

Servis in kleparsko ličarski center
servis@luneznik.si
02 805 00 03
02 805 00 04

Prodaja
prodaja@luneznik.si
02 805 00 01
02 805 00 02

Naš delovni čas:
Prodaja vozil
pon-pet: 8.00h do 17.00h
sob: 8.00h do 12.00h

Servis vozil in kleparsko ličarski center
pon-pet: 8.00h do 12.00h ter
12.30h do 16.00h

 

Električni avtomobil ni od včeraj

  • Električni avtomobil ni od včeraj

    18. januar 2022

    Električni avtomobil ni od včeraj

    Ne boste verjeli, električna mobilnost ni od včeraj, temveč je električni avto starejši od tistega z bencinskim ali dizelskim motorjem. Pred desetletji so električne avtomobile v kot potisnile nizke cene in enostaven dostop do naftnih derivatov. Sodobna skrb za okolje ter želja po nizkoogljični družbi sta električna vozila zopet postavila v ospredje. Prihodnost je že tu in Hyundai je del nje.

    Pred leti smo v podjetju Avtohiša Lunežnik aktivno pristopili k prodaji in vzdrževanju električnih vozil Hyundai. Svoja prizadevanja smo v letu 2021 še nadgradili s pristopom k prodaji prestižnega električnega vozila IONIQ 5. V našem modernem prodajno servisnem centru boste deležni celovite ponudbe s svetovanjem, ki vključuje predstavitev električne mobilnosti, testno vožnjo z električnim vozilom in ponudbo polnilnih postaj Hyundai.

    Kaj sploh je električno vozilo?

    Električno vozilo ali e-vozilo, zasledili boste tudi kratico EV, je vozilo ki ga poganja eden ali več električnih motorjev. Elektro motor energijo črpa iz elektrike, ki je shranjena v bateriji. Električni motor je mnogo bolj odziven kot bencinski ali dizelski motor, zato so tudi pospeški bistveno boljši.
    Električni avtomobil ne pozna prestav, voznik lahko izbira med načinom vožnje naprej in nazaj, prav tako je na voljo način za parkiranje in nevtralni način delovanja.

    Vožnja električnega vozila je umirjena in praktično neslišna, saj elektromotor ne proizvaja vibracij in hrupa. Neslišna vožnja je prijetnejša in manj stresna, edino kar slišimo je upor zraka in zvok pnevmatik.

    Ključna prednost električnega vozila je v tem, da nima izpustov in ne onesnažuje zraka.

    V seriji novic vam bomo predstavili naš pogled na mobilnost prihodnosti in poskušali odgovoriti na vsa vprašanja povezana z električno mobilnostjo.

    Vabimo vas, da nas obiščete v našem prodajnem salonu Avtohiša Lunežnik d.o.o., Klopce 21c, Slovenska Bistrica. Vsa vaša vprašanja nam lahko posredujete tudi po elektronski pošti prodaja@luneznik.si.

     
     
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.