• IONIQ Plug-in Hybrid

  Hibridna tehnologija vas pričakuje.

  • Popoln spoj električnega pogona in fleksibilnosti klasičnega motorja
  • Osvežen dizajn
  • Napredni sistemi za pomoč vozniku

Značilnosti

Odkrijte novega IONIQ-a Plug-in.

Zakaj bi izbirali, če lahko kombinirate? Novi IONIQ Plug-in omogoča, da v električni vožnji uživate, brez da bi se odpovedali dosegu klasičnega bencinskega motorja. Obenem je z novimi oblikovnimi poudarki in najnaprednejšim naborom asistenčnih ter varnostnih sistemov boljši kot kadar koli prej. Le pritisk na gumb je dovolj, da se po cesti poženete zgolj na elektriko. In ko slednje zmanjka, pot preprosto nadaljujete na hibridni pogon, avtomobil pa po prihodu na cilj zopet napolnite.

 

Odkrijte novega IONIQ-a Plug-in.

Nov tako od zunaj kot od znotraj

Dinamična silhueta IONIQ-a Plug-in se sedaj ponaša s številnimi novimi oblikovnimi poudarki, ki še podkrepijo njegov eleganten slog. Prednji del zaznamuje nova maska hladilnika, ki se odlično zliva z novima žarometoma v polni LED izvedbi ter LED dnevnimi lučmi ter poskrbi za nezamenljiv prvi vtis.
Nov tako od zunaj kot od znotraj
10,25-palčni zaslon na dotik

10,25-palčni zaslon na dotik

Novi infozabavni sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik predstavlja srce popolnoma prenovljene kabine. Zaslon sistema omogoča deljen prikaz informacij, s katerim je dostop do vseh informacij, ki jih ponujajo Hyundaijeve storitve LIVE, še preprostejši. S 5-letni brezplačno naročnino na to storitev boste vedno brez težav našli pot do najbližje bencinske postaje, preverili vreme in zanimivosti v okolici ter brez stresa poiskali prosto parkirno mesto. Obenem boste vedno vedeli, kje je najbližji Hyundaijev salon in – kjer je to zakonsko omejeno – kje so točke nadzora hitrosti.

Odkrijte prednosti priključnega hibrida.

Novega IONIQ-a Plug-in tako kot ostala hibridna vozila zaznamuje izjemno nizka poraba, obenem pa ga odlikuje še impresiven električni doseg. Posledica takšne kombinacije je še manj emisij, zaradi česar boste se boste z njim lahko odpravili tudi v tiste dele mestnih središč, ki vozilom z običajnimi motorji niso ali pa morda kmalu ne bodo več dostopna.

 • Električni doseg + fleksibilnost.

  Če še niste pripravljeni na popolnoma električno vozilo, je priključni hibrid odličen kompromis. S polno baterijo lahko na električni pogon lahko prevozite približno 63 kilometrov*, kar zadostuje za večino dnevnih voženj, za daljša potovanja pa je vedno pripravljen tudi klasični bencinski agregat.

  *Doseg je bil izmerjen v skladu s ciklom NEDC 2.0 in lahko variira glede na vozne razmere, vaš slog vožnje in spremembe temperature.

 • Električna vožnja brez emisij.

  Zgolj pritisnite na gumb in vožnja na elektriko se lahko prične. V novega IONIQA Plug-in je vgrajena zmogljiva litij-ionska polimerna baterija, ki mu v električnem načinu* omogoča kar do 63 kilometrov dosega. Ko se baterija izprazni, z vožnjo preprosto nadaljujete v hibridnem načinu, v katerem je električni motor še vedno aktiven.

  *Doseg je bil izmerjen v skladu s ciklom NEDC 2.0 in lahko variira glede na vozne razmere, vaš slog vožnje in spremembe temperature.

 • Prevozite več kilometrov na liter goriva.

  Novi IONIQ Plug-in predstavlja novo raven učinkovitosti in varčnosti, saj s kombinacijo zmogljivega električnega motorja in klasičnega agregata drastično zniža tako porabo goriva kot tudi raven emisij.

 

Zunanjost

Uglajena eleganca

Elegantne kupejevske linije novega IONIQA Plug-in so bogatejše za kopico novih oblikovnih poudarkov. Njihova eleganca se spaja s skrbjo za maksimalno učinkovitost, saj je novi hibridni IONIQ spada med najbolj aerodinamična vozila na trgu – njegov koeficient upora znaša le 0,24. To mu omogoča popolna kombinacija prefinjenih potez in inovativnih tehnologij, ki maksimalno zmanjšuje zračni upor in emisije.

Uglajena eleganca

Maska hladilnika in odbijač

Dinamično zasnovana maska hladilnika se ponaša z novim tridimenzionalnim vzorcem, ki prednjemu delu vdahne visokotehnološki šarm. Oblikovne posodobitve prednjega dela zaokroža tudi prefinjena siva obroba na dnu odbijača, ki še poudari prefinjen slog vozila.

Maska hladilnika in odbijač
Ugasni luči
 

Prednja žarometa v polni LED izvedbi

Nova prednja žarometa v polni LED izvedbi poleg vrhunskega stila prinašata tudi izjemno vidljivost. Uživajte v dinamičnem izgledu in novi ravni varnosti.

Dnevne LED luči (DRL)

Novi IONIQ Plug-in se ponaša z vpadljivim svetlobnim podpisom, za katerega skrbijo tudi dnevne LED luči. Slednje se nahajajo ob antracitno obarvanih zračnih zavezah, ki skrbijo za optimalen pretok zraka preko koles in s tem boljše aerodinamične lastnosti vozila.
Ugasni luči
 
Aluminijasta platišča

Aluminijasta platišča

Nova 16-palčna aluminijasta platišča so bila zasnovana posebej za novega IONIQ-a Plug-in.

Bočna linija

Čist in prefinjen dizajn, ki ga navdihuje pretok zraka.

Bočna linija
Sončna streha

Sončna streha

Spustite sončne žarke v kabino in pustite, da vam veter skuštra lase. IONIQ Plug-in je na voljo s sončno streho, ki jo je moč nagniti in pomakniti nazaj, da je odprtina za svež zrak kar največja.

Pametni ključ

Nič več brskanja po torbah ali žepih, ko je treba na pot. Ko se pametni ključ nahaja v vašem žepu, torbi ali nahrbtniku, se vrata samodejno odklenejo. Ko sedete v vozilo, pa prav tako zgolj pritisnete na gumb in zaženete motor.
Pametni ključ
Ugasni luči
 

Zadnja žarometa v LED izvedbi

Tudi zadek se ponaša s popolnoma novim podpisom, za katerega skrbita preoblikovana zadnja LED žarometa. Njuna grafika poskrbi, da tako podnevi kot ponoči odražata edinstven, dinamičen slog.

Zadnji odbijač

Tudi zadnji odbijač je bil deležen pomladitve, saj ga po novem odlikujeta vložek v antracitno sivi barvi in siva obroba na spodnjem delu.
Zadnji odbijač
 

Notranjost

Prostorna in elegantna notranjost.

Na novo zasnovana kabina IONIQ-a Plug-in navdušuje s prečiščenim in ergonomsko izpiljenim dizajnom, ki ga zaznamuje kopica novosti. Pričarala vam bo nepremagljivo udobje petvratne limuzine, ki ga krona vrhunska raven povezljivosti. Notranjost je obenem izdelana iz okolju prijazne plastike in številnih naravnih materialov, kot sta sladkorni trs in vulkanski kamen.

 

Izberite svoje najljubše odtenke.

 • Fossil Grey

  Fossil Grey

  Notranjost v barvni kombinaciji Fossil Grey omogoča izbiro oblazinjenja v blagu ali naravnem usnju s stilskim vzorcem.
 • Shale Grey

  Shale Grey

  Dvobarvna opcija Shale Grey je na voljo v kombinaciji s sedeži v naravnem usnju.
 • Red Umber

  Red Umber

  Notranjost Red Umber je na voljo s sedeži v naravnem usnju.

Armaturna plošča

Armaturno ploščo krasijo popolnoma nove oblike, po zaslugi temne kromirane letvice, ki se razteza po vsej širini kabine, pa poskrbi tudi za občutek prostornosti. Prosto stoječo nadzorno ploščo obdajajo površine iz izjemno kakovostnega umetnega usnja, ki le še okrepijo vtis čistokrvne elegance. Slednjega odlično zaokroži modra ambientalna osvetlitev, ki krasi tipke in zaslon instrumentne plošče.
Armaturna plošča
Ogrevan volanski obroč

Ogrevan volanski obroč

Naj vas v mrzlih zimskih dneh nikar ne zebe v roke. Ogrevan volanski obroč, ki je na dnu športno prirezan in ga krasijo sivi vložki, se ponaša tudi z ergonomsko nameščenimi tipkami, ki vam med vožnjo omogočajo varno upravljanje z najpomembnejšimi sistemi vozila.

10,25-palčni zaslon na dotik

Popolnoma novi multimedijski in navigacijski sistem z 10,25-palčnim zaslonom predstavlja elegantno osrčje prenovljene kabine. Zaslon, ki omogoča prikaz dveh menijev hkrati, se ponaša z najnovejšimi funkcijami povezljivosti Blue Link*, obenem pa prinaša brezplačno 5-letno naročnino na storitve LIVE. Z njihovo pomočjo boste vedno našli pot do najbližje bencinske postaje, parkirišča in zanimivosti v vaši okolici, obenem pa ostali na tekočem z razmerami v prometu in vremenom. V sistem je vključen celo zemljevid Hyundaijevih prodajno-servisnih centrov, kjer zakon to omogoča, pa boste obveščeni tudi o točkah nadzora hitrosti.

*ni na voljo na vseh tržiščih

10,25-palčni zaslon na dotik
Napredno upravljanje s klimatsko napravo

Napredno upravljanje s klimatsko napravo

Osrednja nadzorna plošča ni le popolnoma preoblikovana, temveč je bila deležna tudi obsežne tehnološke posodobitve. Klimatska naprava s pametnimi stikali na dotik odlično poudari njen elegantno prečiščen slog.

Zvočni sistem Infinity

Doživite svojo najljubšo glasbo na nepozaben način. Izjemno kakovostni zvočni sistem Infinity najnaprednejšo zvočno tehnologijo spaja z moderno obliko, s čimer še tako vsakdanjo vožnjo povzdigne v neverjetno doživetje.
Zvočni sistem Infinity
ECO
 

Digitalna instrumentna plošča z dvema načinoma prikaza

Popolnoma digitalizirana instrumentna plošča s 7-palčnim LCD zaslonom ponuja dva načina osvetlitve. Njen slog in barva se namreč prilagajata izbranemu načinu vožnje. Na voljo sta načina ECO in SPORT. Velik barvni zaslon obenem ponuja množico uporabnih informacij, med katere poleg prikaza hitrosti spadajo tudi podatek o porabi goriva, delovanju hibridnega sistema in napolnjenosti baterije..

Sedeži

Prednja sedeža v IONIQ-u Plug-in sta lahko odeta tako v blago kot tudi v usnje. Z 8-smerno električno nastavljivostjo ter dvosmerno nastavljivo bočno oporo pričarata edinstveno razkošje, ki ga lahko kronate z opcijsko funkcijo ogrevanja in hlajenja. Zadnja klop se serijsko zlaga v razmerju 60:40, opcijsko pa ponuja tudi ogrevanje. Prav tako je opcijsko na voljo spominska funkcija sedežev, ki si lahko poleg vašega lahko zapomne še najljubši položaj drugega voznika. Da prikličete svoje najljubše nastavitve, tako zadošča že pritisk na gumb.
Sedeži
 

Zmogljivost

Električna moč brez primere.

Novi IONIQ Plug-in združuje 44,5-kilovatni električni motor in posebej prilagojen bencinski agregat z direktnim vbrizgom, ki skupaj prispevata kar 141 konjskih moči in 256 Nm navora. Če ta izjemni dvojec združite še z dovršenim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko ter lahko, a togo karoserijo, je rezultat jasen – vozne lastnosti, ki poženejo kri po žilah.

1,6-litrski agregat GDI Kappa

Posebej prilagojeni 1.6-litrski bencinski agregat GDI razvije 105 konjskih moči, obenem pa ga odlikuje vrhunska raven varčnosti. Tehnologija direktnega vbrizga namreč poskrbi, da je vsaka kapljiva goriva kar najbolje izkoriščena.

1,6-litrski agregat GDI Kappa
44,5-kilovatni električni motor

44,5-kilovatni električni motor

Naj vam električni pospešek požene kri po žilah. Električni motor s 43 konjskimi močmi zagotavlja visok navor in izjemno učinkovitost, posebej pri speljevanju pa se izkaže z odličnim pospeškom.

6-stopenjski robotizirani menjalnik z dvojno sklopko

Po zaslugi inovativne tehnologije, ki jo prinaša menjačnik z dvojno sklopko, je vožnja z novim IONIQ-om Plug-in povsem udobna in sproščujoča. Ker ena sklopka skrbi za lihe prestave, druga pa za sode, je pretikanje hitrejše in bolj gladko, vsak pritisk na stopalko za plin pa takoj prebudi tudi IONIQ-ov dinamični duh.

6-stopenjski robotizirani menjalnik z dvojno sklopko
Litij-ionska polimerna baterija

Litij-ionska polimerna baterija

Zmogljiva baterija s kapaciteto 8,9 kWh je posebej optimizirana za učinkovito polnjenje in praznjenje, s čimer pripomore k daljšemu električnemu dosegu in maksimalnemu izkoristku zavorne energije. Ker je nameščena pod sedeži, ima novi IONIQ Plug-in obenem izjemno nizko težišče, zato mu dinamike v zavojih zlepa ne zmanjka.

Pretok energije.

Novi IONIQ Plug-in lahko deluje v popolnoma električnem načinu, v katerim mu energijo zagotavlja zgolj baterija. Na drugi strani se lahko v trenutku preobrazi v hibridno vozilo, ki glede na situacijo in potrebe povsem tekoče preklaplja med električnim in bencinskim motorjem. Obenem sistem za zbiranje zavorne energije pri zaviranju uporablja električni motor in tako polni baterijo. Zbrana električna energija nato pomaga pri pospeševanju, vožnji po klancu navzgor ter pri nizkih hitrostih. Kompleksen pretok energije ponazarjajo tudi spodnje animacije.


Izkusite oba načina vožnje: ECO in Sport

S pritiskom na gumb lahko novi IONIQ Plug-in povsem spremeni svoj značaj, saj omogoča preklapljanje med načinoma ECO in Sport. Glede na izbrani način se spremenita tudi način prikaza in barva digitalne instrumentne plošče. Seveda pa se ob preklopu najbolj spremeni celoten značaj vozila, tako da spremembo občutite takoj po pritisku na gumb. V načinu Sport robotizirani menjalnik z dvojno sklopko dlje zadrži nižjo prestavo, s čimer omogoča višje obrate in s tem dinamičnejšo vožnjo. Obenem krmiljenje postane nekoliko trše, kar še dodatno utrdi športni občutek v vožnji. Na drugi strani je način ECO podrejen varčnosti, zato do pretikanja navzgor pride prej, krmiljenje pa je lahkotnejše.

 

Izkusite oba načina vožnje: ECO in Sport

Za nižjo porabo goriva in manj emisij: sistem ECO-DAS.

Za izjemno varčnost in nizke emisije CO2 novi IONIQ Plug-in poskrbi tudi s pomočjo funkcije ECO Driving Assistant System (ECO-DAS). Ta sistem analizira pot, ki jo zariše navigacija, pri čemer preuči topografijo vozišča in določi optimalno uporabo obeh motorjev. Funkcija Coasting Guide obenem opozori voznika na bližajoče se zaviranje, s čimer še dodatno zniža porabo goriva.

Vožnja po klancu navzgor

Ko sistem predvidi vožnjo po klancu navzgor, baterija pa je skoraj prazna, IONIQ Plug-in rahlo poveča doprinos bencinskega motorja, da pred vožnjo navkreber napolni baterijo. Na ta način zagotovi, da lahko električni motor vozilu pomaga pri vzponu in preprečuje neučinkovito rabo bencinskega motorja, s tem pa seveda zmanjša poskrbi za varčnejšo vožnjo.
Vožnja po klancu navzgor
Vožnja po klancu navzdol

Vožnja po klancu navzdol

Če je baterija dovolj napolnjena, IONIQ Plug-in pred vožnjo po klancu navzdol rahlo poveča delovanje električnega motorja in tako zmanjša porabo koriva. Porabljena električna energija se nadomesti s pomočjo regenerativnega zaviranja pri spustu.

Sistem Coasting guide

Sistem Coasting guide analizira podatke o poti, začrtani v navigacijskem sistemu, ter voznika opozori, ko se bliža zaviranje. Navadno se to zgodi, preden mora vozilo spremeniti smer ali denimo zapustiti avtocesto. V takšnih primerih sistem s simbolom na instrumentni plošči in zvočnim signalom vozniku sporoči, da lahko odmakne nogo s pedala za plin. Na ta način se poraba goriva zniža, saj vozilo med upočasnjevanjem preide na električni način, odpravi pa se tudi nepotrebno zaviranje.
Sistem Coasting guide
Prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije

Prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije

Prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije pri zaviranju upočasnjuje vozilo s pomočjo električnega motorja, s tem pa polni baterijo. Intenzivnost delovanja tega sistema je mogoče prilagoditi s pomočjo obvolanskih prestavnih ročic. Na voljo so štiri jakosti, ki se razlikujejo v zavorni moči in količini zbrane električne energije. Višja je jakost, močneje vozilo zavira, ko odmaknete nogo s pedala za plin.

Obvolanski ročici in prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije

Prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije pri zaviranju s pomočjo električnega vozila upočasnjuje vozilo in na ta način polni baterijo. Jakost zaviranja je moč povsem preprosto prilagoditi z uporabo obvolanskih ročic. Na voljo so štiri ravni zaviranja, ki se razlikujejo po zavorni moči ter količini ob zaviranju zbrane električne energije. Višja raven pomeni, da vozilo ob odmiku noge s pedala za plin močneje zavre.
Obvolanski ročici in prilagodljivi sistem za regeneracijo zavorne energije
 

Tehnologija

Z aktualnimi informacijami hitreje do cilja

Novi IONIQ Plug-in je opremljen z vsem, kar potrebujete, da se med vožnjo osvobodite stresa in na cilj pridete prej. Pri tem se še posebej izkaže 5-letna brezplačna naročnina na storitve LIVE, ki jo vključuje infozabavni in navigacijski sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik. Tako lahko vedno dostopate do aktualnih informacij o bližnjih bencinskih servisih in cenah goriva, stanju v prometu, vremenski situaciji, zanimivostih v okolici in celo o prostih parkirnih mestih ter Hyundaijevih salonih v vaši bližini. Kjer je to zakonsko omogočeno, boste prejeli celo podatke o točkah nadzora hitrosti.

Aktualne informacije o cenah goriva

S pomočjo redno posodobljene podatkovne baze boste brez težav poiskali najbližjo in najcenejšo bencinsko črpalko ter tako prihranili čas in denar. Z dotikom zaslona zgolj določite svojo lokacijo, izberete želeno bencinsko črpalko in pustite sistemu, da vas vodi do nje. Ušli vam ne bodo niti podatki o delovnih časih črpalk in razpoložljivih načinih plačila.
Aktualne informacije o cenah goriva
Parkiranje na ulici ali na parkiriščih

Parkiranje na ulici ali na parkiriščih

Da boste prosto prakirno mesto našli hitro in popolnoma brez stresa. Funkcija za iskanje parkirnih mest za vas razišče možnosti parkiranja v garažnih hišah, na parkiriščih ali drugih za to namenjenih površinah. Ponuja vam pregled nad trenutno prostimi mesti, njihovimi lokacijami, cenami parkiranja, delovnih časih, omejitvah glede velikosti vozil itd.

Prodajno-servisni centri Hyundai

S to funkcijo vas od informacij o Hyundaijevih centrih v vaši bližini loči le nekaj pritiskov na zaslon. To vam lahko pride še kako prav, ko se nahajate daleč od doma in potrebujete pomoč.
Prodajno-servisni centri Hyundai
Podatki o nadzoru hitrosti*

Podatki o nadzoru hitrosti*

Sistem za opozarjanje na nadzor hitrosti za vas opreza za stacionarnimi in mobilnimi radarji, tako da se vi lahko osredotočite zgolj na cesto.

* Kjer je to zakonsko omogočeno

Podatki o razmerah v prometu

Zaradi naraščajočega števila vozil so prometni zastoji vse pogostejši. Hyundai vam zato omogoča, da se vedno in povsod seznanite z razmerami v prometu, poleg tega pa vam na podlagi trenutnih informacij pomaga najti nahitrejšo pot do izbranega cilja in natančno predvidi čas vašega prihoda.
Podatki o razmerah v prometu
Iskanje točk v okolici

Iskanje točk v okolici

S storitvijo Live POI je iskanje naslovov ali določenih točk v okolici popolnoma preprosto. Po zaslugi funkcije iskanja, ki omogoča prost vnos besedila, boste vedno našli svoj pravi cilj.

Vreme

Preden se odpravite na daljše potovanje z avtomobilom, se je pametno pozanimati, kakšno vreme boste imeli na poti. S pomočjo funkcije obveščanja o vremenu boste vedno vedeli, kakšno je vreme v vaši okolici, v kraju, kamor ste namenjeni, ali pa v vašem najljubšem mestu.
Vreme
 

Polnjenje

Fleksibilno polnjenje.

IONIQ-a Plug-in lahko polnite na več različnih načinov, lahko pa ga sploh ne polnite. Ko je priključen na vaše domače električno omrežje, lahko s pomočjo aplikacije Blue Link® izberete čas pričetka polnjenja, tako da so tarife cenejše.

Glede na zmožnosti električnega omrežja in razpoložljivost polnilnic v vašem domačem kraju lahko izbirate med več načini polnjenja, ki jih omogoča novi IONIQ Plug-in. Če ga priključite na domačo polnilnico, se bo njegova baterija popolnoma napolnila v 2 urah in 15 minutah.

IONIQ-a Plug-in lahko napolnite tudi s pomočjo klasične domače vtičnice, in sicer z uporabo polnilnega kabla z nadzornim modulom (ICBB). Serijsko je namreč opremljen s polnilcem moči 3,3 kW, ki izmenični tok za potrebe polnjenja pretvarja v enosmernega.

 

Fleksibilno polnjenje.
 

Varnost

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense, nabor najsodobnejših sistemov za pomoč vozniku, novemu IONIQ-u Plug-in prinaša osvežen paket naprednih varnostnih tehnologij, vam pa tako zagotavlja še višjo raven varnosti in brezskrbno vožnjo.

Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go

Ta sistem skrbi za varnost, obenem pa zmanjšuje stres med vožnjo, saj samodejno vzdržuje hitrost in razdaljo do vozila pred vami, obenem pa glede na razmere v prometu tudi samodejno zavira ali pospešuje do izbrane hitrosti. V primeru zastoja po zaustavitvi vozila zgolj rahlo pritisnete stopalko za plin ali pritisnete gumb na volanskem obroču, da znova zaženete motor, sistem pa nadaljuje z delovanjem.
Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go
Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)

Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)

Sistem FCA je napredni varnostni sistem, ki voznika opozarja na nevarne situacije, v nujnih primerih pa samodejno zavira. S pomočjo kamere in radarskega senzorja na prednjem delu vozila nadzira promet pred voznikom, njegovo delovanje pa poteka v treh fazah. Sprva voznika na nevarnost opozori z obvestilom na zaslonu ter zvočnim signalom, nato pa prevzame nadzor nad zavorami ter v nujnih primerih uporabi maksimalno zavorno silo, da prepreči nesrečo. Sistem se aktivira pri hitrostih nad 8 km/h, zaznava pa tako druga vozila kot tudi pešce in kolesarje.

Aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov (BCW) s sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu

Tudi sistem BCW deluje s pomočjo senzorjev, ki nadzorujejo območje neposredno za vozilom. Če zaznajo bližajoče se vozilo, sistem voznika s pomočjo indikatorjev v zunanjih ogledalih in na instrumentni plošči opozori na potencialno nevarnost. Če slednji kljub opozorilu vključi smernik, pa se oglasi tudi zvočni signal.
Aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov (BCW) s sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu
Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)

Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)

S pomočjo radarja na zadku sistem RCCW zmanjšuje tveganje za trk s približajočimi se vozili v trenutku, ko se voznik iz ozke in nepregledne ulice vzvratno vključuje v promet. Radar namreč pokriva območje pod kotom 180 stopinj, voznika pa ob vzvratnem pomikanju grafično in zvočno opozori na nevarnost.

Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Novi IONIQ Plug-in je opremljen s sistemom LFA. Ko je ta aktiviran, skrbi, da vozilo ostaja varno na sredini svojega voznega pasu, deluje pa pri hitrostih od 0 do 150 kilometrov na uro.
Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem LKAs pomočjo kamere prepoznava oznake na cestišču. Če zazna nenadno zamenjavo voznega pasu, voznika na slednje opozori, po potrebi pa prevzame nadzor nad krmiljenjem in avtomobil vrne v varno območje.

Funkcija High Beam Assist (HBA)

Žarometi so na voljo z najsodobnejšo tehnologijo LED, ki navdušuje z izjemno svetilnostjo in dolgo življenjsko dobo. Za nameček so takšni žarometi tudi mnogo energijsko učinkovitejši od halogenskih. Če je izbran samodejni način, Funkcija High Beam Assist (HBA) ponoči zaznava vozila na nasprotnem voznem pasu in neposredno pred voznikom ter samodejno preklaplja med nezasenčenim ter zasenčenim snopom žaromerov. S tem namesto vas poskrbi, da med nočno vožnji ne zaslepite drugih udeležencev v prometu, ob praznem cestišču pa takoj ponovno aktivira nezasenčen snop in tako omogoči boljšo vidljivost.
Funkcija High Beam Assist (HBA)
Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)

Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)

Sistem za nadzor voznikove zbranosti pojem aktivne varnosti dviga na novo raven, saj nenehno nadzira in analizira podatke, kot so sila ali kot obračanja volana in položaj vozila znotraj voznega pasu. Če sistem zazna, da je voznik nezbran ali utrujen, DAW opozori s pomočjo zvočnega opozorila in prikaza na zaslonu opozori, da je čas za odmor.

Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW)

Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov združuje informacije, pridobljene s pomočjo prednje kamere in informacijskega sistema, da lahko voznika med vožnjo sproti opozarja na omejitve hitrosti in morebitne zapore. Podatki se prikazujejo tako na instrumentni plošči kot tudi na zaslonu navigacijskega sistema.
Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW)
 

Udobje

Pameten, praktičen in vedno povezan.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov združuje podatke kamere na prednjem delu vozila in navigacijskega sistema, da prepozna prometne znake in voznika obvešča o trenutnih omejitvah hitrosti. Podatki se prikazujejo tako na zaslonu instrumentne plošče kot tudi na zaslonu infozabavnega in navigacijskega sistema.

Brezžično polnjenje mobilnih naprav

Da bo polnjenje pametnih naprav popolnoma preprosto. Površina, namenjena brezžičnemu polnjenju, je za več priročnosti nameščena v sredini armaturne plošče, tik pred prestavno ročico. Tako lahko pametne telefone, ki podpirajo standard Qi, napolnite brez uporabe kablov.
Brezžično polnjenje mobilnih naprav
Ogrevanje in hlajenje sedežev

Ogrevanje in hlajenje sedežev

Prepustite se razvajanju, ki ga omogoča 8-smerno električno nastavljiv voznikov sedež z dvosmerno nastavljivo ledveno oporo. Slednji je na voljo tudi s funkcijama hlajenja in ogrevanja. Sedežna klop zadaj se serijsko zlaga v razmerju 60:40, opcijsko pa je lahko tudi ogrevana. Opcijska funkcija spominske nastavitve sedežev si zapomni vaš najljubši položaj za volanom ter nastavitve še enega voznika, ki jih je nato moč priklicati s preprostim pritiskom na gumb.

Ogrevan volanski obroč

Naj vas v mrzlih dneh nikar ne zebe v roke. Ogrevan volanski obroč, ki je na spodnjem delu športno prirezan in ga krasijo sivi vložki, je opremljen tudi z ergonomsko nameščenimi volanskimi tipkami. Tako boste vedno lahko varno upravljali z najpomembnejšimi sistemi vozila ter ostali nenehno v stiku.
Ogrevan volanski obroč
Elektronska parkirna zavora (EPB)

Elektronska parkirna zavora (EPB)

Imejte popoln nadzor na dosegu svojih prstov. Opcijsko lahko ročno zavoro aktivirate ali sprostite že s preprostim pritiskom na gumb.

EURO 6d-Temp - Motorji s tehnologijo prihodnosti

Emisijski standard EURO 6d-Temp je pri Hyundaiju stalnica. Vsi na novo registrirani Hyundaijevi modeli v Evropi mu namreč že ustrezajo. Ta standard združuje podatke testnega cikla WLTP in izsledke dodatnih testiranj na cesti, ki so poznani pod oznako Real Driving Emissions oz. RDE (izpusti v realnem prometu).
EURO 6d-Temp - Motorji s tehnologijo prihodnosti
Kamera za vzvratno vožnjo (DRM)

Kamera za vzvratno vožnjo (DRM)

Včasih je naš pogled skozi zadnje steklo omejen, posebej če na zadnji klopi sedijo potniki, ki s svojimi glavami omejujejo voznikov pogled nazaj. V takšnih primerih se odlično izkaže kamera za vzvratno vožnjo, ki vozniku prikaže vse, kar se dogaja za zadkom vozila. Tako je manevriranje v vse smeri še varnejše in hkrati mnogo preprostejše.

Sistem eCall za več varnosti

IONIQ Plug-in bo v primeru nesreče ali ob sprožitvi zračnih blazin kar sam poklical na pomoč. Slednjo lahko prikličete tudi s pritiskom na gumb SOS, storitev pa deluje vse dni v letu in 24 ur na dan.
Sistem eCall za več varnosti

Brezskrbnost brez omejitev

Novi IONIQ Plug-in opcijsko ponuja tudi popolnoma brezskrbno vožnjo, ki jo zagotavlja neprekosljiva garancija, značilna za vse Hyundaijeve modele. Tu pa je tudi podaljšana garancija na baterijo.
5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

Kot vsak Hyundai je tudi novi IONIQ Plug-in izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Slednje smo pripravljeni podpreti s kar 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko pozabite na skrbi glede vozila in se prepustite stvarem, ki jih imate najraje. Uživajte v brezskrbnosti, ki vam jo nudi ena najboljših garancij v segmentu – in to brez doplačila.
8-letna garancija na baterijo.

8-letna garancija na baterijo.

Za nameček garancija na izjemno zmogljivo litij-ionsko baterijo v novem IONIQU Plug-in traja kar 8 let oz. 200.000 km – kar pride prej.
 

Cenik

HYUNDAI Ioniq priključni hibrid

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik model IONIQ priključni hibrid

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.